Mezun Kürsüsü: Ubf Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

16/12/2022 16:06:30 - 16/12/2022 16:06:30 - 295 Okunma

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü mezun öğrencilerimiz 13 Aralık 2022’de mevcut öğrencilerimizle buluştu.

Dr. Öğr. Üyesi Şerif Dilek moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2021 mezunlarından İncilay Tekin, Hümeyra Güzel, İpek Acar ve Yahya Bayram konuşmacı olarak katıldı. Asset Global Lojistik şirketinde Hava Kargo Operasyon Uzmanı olarak çalışan mezunumuz İncilay Tekin, kendi kariyer hikâyesini ve çalıştığı şirketle ilgili bilgiler paylaştı. Hava taşımacılığının fırsatlarını ve zorluklarını anlatan Tekin, çalışma hayatına girmeden önce öğrencilerimizin kendilerini farklı açılardan geliştirmelerinin öneminden bahsetti. Çalışma hayatıyla ilgili tecrübelerini aktaran Tekin, öğrencilerimize üniversite dönemini iyi değerlendirmelerin önemini vurgulayarak iş hayatının yoğunluğu içerisinde vakit bulmanın zorluklarını dile getirdi. Barsan Global Lojistik (BGL) şirketinde Operasyon Uzman Yardımcısı olarak çalışan mezunlarımız Hümeyra Güzel, İpek Acar ve Yahya Bayram ise kendi kariyer süreçlerini anlattıktan sonra şirket hakkında detaylı bilgiler paylaştılar. BGL’de çalışmakta olan mezunlarımız, ithalat süreçlerinde ve gümrük işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları detaylı olarak aktardılar. Etkinliğin sonuna doğru mezunlarımız işe başvuru, mülakat deneyimleri ve öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri konusunda bilgi ve tecrübelerini aktardı. Etkinlik; mezunlarımızın, öğrencilerimizin yönelttiği soruları cevaplamalarıyla sona erdi.

Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi Kariyer Merkezi Mezun Kürsüsü

UBF UTL Mezun Kürsüsü