T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi / Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi

Mezun Kürsüsü'nün İlk Haftasında Farklı Bölümlerden Mezunlarımız Öğrencilerimizle Buluştu

09/12/2022 16:46:31 - 09/12/2022 16:46:31 - 715 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkısıyla organize edilen “Mezun Kürsüsü Aralık 2022” dönemi etkinliklerinin ilk haftası tamamlandı. Amacı mezun öğrencilerimizi, mevcut öğrencilerimizle buluşturmak, “Kırklareli Üniversitesi Öğrencisi” ve “Kırklareli Üniversitesi Mezunu” kimliklerinin sağlamlaşmasına katkıda bulunmak olan Mezun Kürsüsü etkinlikleri kapsamında Aralık ayı boyunca  61 mezunumuz 32 etkinlikle öğrencilerimizle buluşacaktır. Organizasyonun ilk haftasında düzenlenen bazı etkinliklere dair ayrıntılar aşağıda belirtilmiştir. 

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Mezun  - Öğrenci Buluşması

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programından 2019 yılında mezun olan öğrencilerden Cevat Can Dallı ve Umut Genel mevcut Aşçılık Programı öğrencileriyle buluştu.1 Aralık 2022 tarihinde iki saat süren söyleşinin sonunda Öğr. Gör. Mehmet Selman BAYINDIR ve Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ tarafından mezun öğrencilerimize etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Söyleşinin moderatörlüğünü yürüten Öğr. Gör. Mehmet Selman BAYINDIR’a  ise Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Aykut AYBAŞ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Teşekkür belgelerinin takdiminin ardından mezunumuz Umut Genel, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Mutfak Atölyesi'nde örnek uygulamalar gerçekleştirerek uygulamalı sunumlarını öğrencilerimizle paylaştı.


İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması 

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2018 mezunumuz Yunus Emre BAY çevrimiçi bir etkinlikle 5 Aralık Saat 13.30'da öğrencilerimizle buluşmuştur. Uluslararası bir lojistik firmasında çalışan mezunumuz, hem öğrenciliği esnasında kendisini geliştirmek için katıldığı Erasmus öğrenci değişimi programı tecrübelerini hem de mezuniyet sonrası kariyerine dair tecrübelerini aktardı. Özellikle yabancı dil ve ofis programları bilgisinin özel sektördeki önemine dikkat çeken mezunumuz kendi tecrübelerinden  yola çıkarak mezuniyet sonrası iş arama süreçlerinde izlenecek adımlara dair öğrencilerimize tavsiyeler verdi. Ayrıca mezunumuz halihazırda çalıştığı firmada iş imkanlarını değerlendirmek isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu  belirtti. Etkinliğin moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emir Yazıcı üstlendi. 

Vize Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı Mezun- Öğrenci Buluşması 

Vize Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı mezunu öğrencilerimizden Gaye YILDIZ, Öğr. Gör. Hacer AKÜLKÜ ve Öğr. Gör. Kıvanç UZUN  moderatörlüğünde 5 Aralık saat 18.30'da düzenlenen etkinlikte öğrencilerimize tecrübelerini aktarmıştır. Etkinliğin sonunda Vize MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emel BURAK, emeği geçen akademisyenlerimize ve mezun öğrencimiz Gaye YILDIZ'a teşekkür belgelerini takdim etmiştir. 


İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması 

İnşaat Mühendisliği Bölümü 2022 mezunumuz Oğuzhan KIR 6 Aralık 2022 tarihinde öğrencilerimizle çevrim içi olarak buluştu. KIR, öğrencilerimize farklı alanda kariyer planlama ile ilgili tecrübelerini aktardı. Mesleki hayatına B2Metric  bünyesinde "Veri Bilimci" unvanı ile devam etmektedir. Sigorta sektörü için müşteri kayıp tahmini, sahtekarlık tespiti, görüntü işleme, kampanya optimizasyonu; finans sektörü için müşteri risk skorlama, kriz risk analizi, anomali  tespiti; perakende sektörü için ürün tavsiye sistemi, satış & talep tahmini gibi farklı sektörlerde yapay zeka uygulama alanlarını anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Merve ERMİŞ tarafından günün anısına Sayın KIR'a teşekkür belgesi takdim edildi.


Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Mezun - Öğrenci Buluşması 

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı mezun öğrencileri, mevcut öğrencilerimiz ile biraraya geldi. Öğr. Gör. Dr. Murat ASLANYÜREK moderatörlüğünde 8 Aralık 2022 tarihinde saat 14:00’te çevrimiçi olarak yapılan söyleşiye Öğr. Gör. Emine ÖZDİL, Öğr. Gör. Selçuk ÖZKAN, Öğr. Gör. S. Mehtap İZMİRLİ AYAN, 2012 yılı mezunu Ertuğrul DAĞLI, 2015 yılı mezunu Sezgin KOÇ ve mevcut öğrencilerimiz katıldı. Burgan Bank’ta yazılım uzmanı pozisyonunda çalışan DAĞLI,  programlama dili öğrenirken proje odaklı çalışmanın önemini vurgularken, Mubea’da Bilişim Sistemleri Yöneticisi pozisyonunda çalışan KOÇ ise kişilerin düşündüğü şeyleri koda dönüştürmenin öneminden bahsetti. Mezun öğrencilerimiz ayrıca  iş dünyasının yeni mezun öğrencilerden beklentilerini ve öğrencilerimizin kendilerini nasıl geliştirebilecekleri ile ilgili deneyimlerini aktardı.  Soru cevap bölümünün ardından söyleşi sona erdi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2013 mezunu Sefa Toprak 8 Aralık 2022 tarihinde mevcut öğrencilerimizle buluştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Toprak, mevcut öğrencilerimize akademik kariyer süreciyle  ilgili tecrübelerini aktardı. Toprak'a etkinliğe moderatörlük yapan Dr. Öğr. Üyesi Hakkı ÖZKAYA tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.


Vize Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Mezun - Öğrenci Buluşması 

Vize Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı mezun öğrencilerimizden Ahmet ÇAYAN, 7 Aralık tarihinde Öğr. Gör. Levent ÖZLÜ ve Öğr. Gör. Murat KUMATAR'ın moderatörlüğünde öğrencilerimizle bir araya gelmiştir. Uluslarası operasyonları olan bir lojistik firmasında çalışan mezunumuz; lojistik sektöründeki kariyer fırsatları, kendi bireysel kariyer yolculuğu, güncel gelişmelerin lojistik sektörü üzerindeki etkileri konularında mevcut öğrencilerimize bir sunum yaptı.

Programı aşağıda yer alan Mezun Kürsüsü Aralık 2022 kapsamındaki etkinlikler Aralık Ayı boyunca devam edecektir.

Mezun Kürsüsü Programı için Tıklayınız...

Mezun Kürsüsü Programı Aralık 2022 Kariyer Merkezi Mezunlar Ofisi

Facebook Twitter Google Plus
Mezun Kürsüsü Aralık 2022
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.